Pankkipalvelut ja digiaika

Kannattaako määräaikaistalletus tehdä pankkiin

säästäminen ja säästöpossu

Määräaikaistalletus on pankkitilille tehtävä talletus määräajaksi. Talletuksen kannattavuus riippuu useista tekijöistä, kuten henkilökohtaisista taloudellisista tavoitteista, markkinatilanteesta, korkotasosta ja inflaatiosta. Alla on listattu määräaikaistalletuksen tärkeimmät edut.

Turvallisuus: Määräaikaistalletukset ovat turvallisia sijoituksia, sillä ne ovat Suomessa talletussuojajärjestelmän piirissä. Mikäli suomalainen talletuspankki menisi yllättäen maksukyvyttömäksi tai konkurssiin ja ei kykenisi maksamaan talletustasi takaisin, saisit talletuksesi 100 000 euroon asti takaisin talletussuojarahastosta, josta vastaa Suomessa Rahoitusvakausvirasto. Kaikki suomalaiset talletuspankit kuuluvat Suomen talletussuojan piiriin.

Kiinteä tuotto: Toisin kuin osakemarkkinoilla tai muissa sijoituskohteissa, määräaikaistalletuksessa korko on kiinteä, mikä tarkoittaa, että tiedät tarkalleen, paljonko tuottoa sijoituksellesi kertyy. Määräaikaistalletus on lähtökohtaisesti hyvä idea, kun haluat turvallisen ja ennustettavan tuoton ilman sijoituksen arvonvaihtelua.

Helppo tehdä: Määräaikaistalletukset ovat helppoja ymmärtää ja hallinnoida. Sinun tarvitsee vain tehdä talletus pankkitilille, jonka jälkeen voit odottaa korkotuottojen kertymistä.

Määräaikaistalletus on kannattava, jos markkinatilanne on epävakaa ja haluat välttää suurempaa riskiä. Ennen määräaikaistalletuksen tekemistä on tärkeää arvioida omaa taloudellista tilannetta ja tavoitteita sekä verrata eri pankkien tarjoamia korkoja ja ehtoja. Lue myös netistä löytyviä säästämiseen ja sijoittamiseen erikoistuneita verkkosivustoja, josta löydät lisätietoa aiheesta.

Aloita pankkeihin tutustuminen suomalaisen Alisa Pankin verkkosivuilta, joka on tunnettu korkeista talletuskoroista määräaikaistalletuksille. Alisa Pankissa sekä yksityishenkilö että yritys voi tehdä määräaikaistalletuksen.

Vastaa