Pankkipalvelut ja digiaika

Osakemarkkinat


Osakesijoittaminen on sekä hyvä harrastus, että tulonlähde, ja mikäli mielenkiintoa, aikaa ja osaamista riittää, voi siitä saada myös ammatin. Osakkeisiin ja rahastoihin sijoittamisen voi aloittaa helposti oman pankin tai erilaisten netin sijoituspalveluiden asiakkaana.

Voit aloittaa sijoittamisen digitaalisesti 10 minuutissa eri palveluiden kautta. Tutustu kuitenkin ennen aloittamista eri palveluiden palvelumaksuihin – vaikka itse kaupanpäynti on useissa paikoissa aikalailla samanlaista, isot erot saattavat löytyä nimenomaan palvelumaksuista.

Jos mielessäsi on tiettyjä yhtiöitä, joihin haluaisit sijoittaa, ota ensin selvää niistä: seuraa esimerkiksi uutisia ja lehtiä, katso, mitä asiantuntijat yhtiöistä sanovat. Vieraile yhtiöiden sijoittajasivuilla. Mieti, haluatko sen omistajaksi. Älä hätäile vihjeiden perusteella, äläkä sijoita sellaiseen, mitä et ymmärrä. Jos et halua itse tehdä osakevalintoja, harkitse vaikkapa rahastosijoittamista. Löydät rahastosijoittamisen oppaan täältä.

Pohdi, onko sinulla kiinnostusta sijoituksiesi ja markkinoiden seuraamiseen. Jos kiinnostusta osakkeisiin riittää, aloita ottamalla selvää sijoittamisen perusasioista esimerkiksi Pörssisäätiön maksuttomien nettisivuilta löytyvien sijoitusoppaiden avulla. Osakesijoittamisessa alkuun auttavat Opas uteliaille sekä Osakeopas.