Pankkipalvelut ja digiaika

Digitaaliset alat ja tulevaisuuden teknologiat

Digitaaliset alat ja tulevaisuuden teknologiat ovat kehittyneet nopeasti viime vuosikymmeninä ja niillä on suuri vaikutus yhteiskunnan ja talouden kehitykseen. Sijoittamista ajatellen vetyteknologia ja esimerkiksi Hyzon osake tuntuu kiinnostavan kansainvälisesti.

Joitakin tärkeitä digitaalisia aloja ja tulevaisuuden teknologioita ovat:

  1. Tekoäly: Tekoälyä käytetään yhä enemmän eri sovelluksissa, kuten puheentunnistuksessa, ennustavassa analytiikassa ja chatboteissa. Tulevaisuudessa tekoälyllä on potentiaalia mullistaa muun muassa terveydenhuolto, logistiikka ja teollisuus.
  2. Big data: Big data tarkoittaa suuria tietomassoja, joita käsitellään ja analysoidaan eri sovelluksissa. Big dataa hyödynnetään muun muassa markkinoinnissa, logistiikassa ja terveydenhuollossa.
  3. Internet of Things (IoT): IoT tarkoittaa esineiden internetiä, joka tarkoittaa laitteiden ja esineiden yhdistämistä internetiin. Tämä mahdollistaa esimerkiksi älykodit, joiden avulla kodin laitteet ja järjestelmät voidaan ohjata yhdestä paikasta.
  4. LoRaWAN: LoRaWAN on langaton tiedonsiirtoteknologia, joka mahdollistaa tiedonsiirron pitkillä etäisyyksillä. LoRaWANia voidaan hyödyntää esimerkiksi kaupunkien älyliikenteessä ja maataloudessa.
  5. Virtuaalitodellisuus (VR) ja lisätty todellisuus (AR): VR ja AR ovat teknologioita, jotka luovat virtuaalisen tai lisätyn todellisuuden käyttäjälle. Näitä teknologioita voidaan hyödyntää esimerkiksi koulutuksessa, markkinoinnissa ja viihteessä.
  6. Blockchain: Blockchain on hajautettu tietokanta, jota käytetään muun muassa kryptovaluutoissa. Tämä teknologia mahdollistaa myös tietojen jakamisen turvallisesti ja läpinäkyvästi.

Näiden teknologioiden kehittyminen vaikuttaa moniin eri aloihin ja tarjoaa mahdollisuuksia uusille innovaatioille ja bisnesmalleille. Digitaaliset alat ja tulevaisuuden teknologiat ovatkin tärkeitä keinoja kehittää yhteiskuntaa ja taloutta tulevaisuudessa.

Blockchain eli lohkoketjuteknologia- mikä se on

Blockchain tai lohkoketjuteknologia on hajautettu tietokanta, joka mahdollistaa tietojen tallentamisen, jakamisen ja hallinnoinnin turvallisesti ja läpinäkyvästi. Lohkoketjuteknologian avulla tietoja tallennetaan useisiin lohkoihin, jotka ovat linkittyneet toisiinsa tietyllä tavalla. Jokainen lohko sisältää tiivisteen edellisestä lohkosta, jolloin lohkojen muuttaminen on käytännössä mahdotonta. Lohkot muodostavat ketjun, joka on hajautettu useiden tietokoneiden verkostoon, joka tunnetaan nimellä solmut.

Lohkoketjuteknologiaa käytetään usein kryptovaluuttojen, kuten Bitcoinin, hallinnointiin, mutta sen sovellusmahdollisuudet ovat paljon laajemmat. Lohkoketjuteknologiaa voidaan hyödyntää esimerkiksi tietoturvallisessa tiedon jakamisessa, äänestyksissä, finanssialalla, logistiikassa, älykkäissä sopimuksissa (smart contracts) ja monilla muilla aloilla. Lohkoketjuteknologia mahdollistaa turvallisen ja läpinäkyvän tavan tallentaa ja jakaa tietoa, mikä lisää sen suosiota ja sovellusalueita jatkuvasti.


Muuta luettavaa muualta

Telia 5G kartta

DNA:n ja Telian yhteisesti omistama Suomen Yhteisverkko aloittaa kattavan 5G-verkon rakentamisen Loviisassa ja Pyhtäällä maanantaina 10. lokakuuta. Nopeamman 5G-verkon rakentamisen myötä myös 4G-yhteydet paranevat alueella. Paremmille yhteyksille on tarvetta, sillä mobiilidatan käyttö on moninkertaistunut Suomessa viime vuosina. Tutustu Telia 5G kartta aiheeseen.

Garmin Venu 2 GPS – Älykello jolla voi soittaa ja paljon muuta

Garmin Venu 2 Plus GPS- älykello jolla voit soittaa puheluita sekä käyttää yhteensopivan älypuhelimen virtuaaliavustajaa tekstiviestien lähettämiseen, kysymysten esittämiseen, jne. Näiden yhteysominaisuuksien lisäksi Garmin Venu 2  -malliston GPS-älykelloissa on kattavat terveys-, hyvinvointi– ja liikuntaominaisuudet, mm. unen laadun pisteytys ja vinkkejä sen parantamiseen, stressitason seuranta, energiatason seuranta, Pulse Ox, naisen hyvinvointiominaisuudet ja paljon urheilu- ja harjoitteluvaihtoehtoja.

Google Pay – kätevä tapa maksaa ostoksia

Google Pay on helppo ja kätevä tapa maksaa ostokset Android-laitteella kaupoissa, verkossa ja sovelluksissa. Google Pay maksaminen onnistuu sadoissa sovelluksissa ilman maksutietojen ilmoittamista. Maksa liikennevälineessä, tilaa ruokaa tai osta lippu uuteen 

Vastaa