Pankkipalvelut ja digiaika

Sääntelyviranomaiset kilpailevat kryptovaluuttaa koskevien tärkeimpien säädöksien kanssa

WASHINGTON – Kun suurelta osin seistiin vuosia, kun kryptovaluutta kasvoi digitaalisesta uteliaisuudesta haihtuvaksi, mutta laajasti omaksuneeksi innovaatioksi, liittovaltion sääntelyviranomaiset kilpailevat kuluttajien ja rahoitusmarkkinoiden mahdollisista riskeistä.

Heidän huolensa ovat vain lisääntyneet, kun sekä uudet että vakiintuneet yritykset ovat rynnännet etsimään tapoja hyötyä saamalla kryptovaluutan hallussa oleva valtava varallisuus perinteiseen rahoitusjärjestelmään lähes pankkipalvelujen, kuten korollisten tilien ja lainanannon, kautta.

Nyt valtiovarainministeriö ja muut virastot siirtyvät kiireellisesti tiukemman sääntelyn alkuperäiseen tavoitteeseen: nopeasti kasvavaan tuotteeseen, jota kutsutaan Stablecoiniksi

Useiden yritysten liikkeeseen laskemat, joita tällä hetkellä säännellään vain kevyesti valtion sääntöjen hajallaan, stabilokolikot toimivat jonkinlaisena siltana kryptovaluuttamarkkinoiden ja perinteisen talouden välillä.

Stabiilipankin arvo on näennäisesti sidottu Yhdysvaltain dollariin, kultaan tai muuhun vakaaseen omaisuuteen. Ajatuksena on helpottaa kryptovaluuttaa omistavien ihmisten – jotka ovat tunnettuja usein esiintyvistä hintavaihteluistaan ​​- helpompaa suorittaa liiketoimia, kuten tavaroiden ja palvelujen ostamista, tai ansaita korkoja krypto-omistuksistaan .

Stabiilikolikoiden käyttö kasvaa nopeasti, ja sääntelyviranomaiset ovat yhä enemmän huolissaan siitä, että ne eivät itse asiassa ole vakaita, ja ne voivat johtaa digitaalisen aikakauden pankkikierrokseen.   Juuri tänä vuonna dollariin sidotut vakiokolikot, kuten Tether-merkki, USD-kolikko ja Pax-dollari, ovat nousseet tammikuun 30 miljardista dollarista noin 125 miljardiin dollariin syyskuun puolivälissä .

”On tärkeää, että virastot toimivat nopeasti varmistaakseen, että Yhdysvalloissa on olemassa asianmukainen sääntelykehys”, sanoi rahoitusta johtava valtiovarainministeri Nellie Liang lausunnossaan.

Bidenin hallinnon pyrkimys hallita stabiileja kolikoita on johtoreuna siinä, mikä todennäköisesti tulee olemaan paljon laajempi keskustelu hallituksen roolista kryptovaluuttojen sääntelyssä – aihe, joka herättää lisääntynyttä huolta Washingtonissa.

”Olen nähnyt yhden hölmön kultakuormituksen läheltä vuoden 2008 finanssikriisin alkaessa”, valuutan tilintarkastaja Michael Hsu sanoi huomautuksissaan tiistaina, ”Tuntuu siltä, ​​että saatamme olla toisen salassa kryptovaluuttojen kanssa.”

Kryptovaluutta keinottelijoiden käsissä

Kryptovaluutta, joka tunnetaan laajalti keinottelun välineenä, alkaa yhä enemmän muuttaa pankkitoimintaa ja rahoitusta, ja se herättää keskustelua siitä, pitäisikö hallitusten laskea liikkeeseen omia digitaalisia valuuttojaan lisätäkseen tai lopulta korvatakseen perinteiset valuuttansa.

Stablecoins tukee nyt kasvavaa osaa cryptocurrency -tapahtumista maailmanlaajuisesti, kun Bitcoinin kaltaisten maksamattomien krypto -rahakkeiden kokonaisarvo on noin 2 biljoonaa dollaria – suunnilleen sama arvo kuin kaikkien Yhdysvaltain dollareiden liikkeessä .

Sääntelykehitys on aiheuttanut kryptoaallon kryptovaluuttojen johtajilta. He ovat viime viikkoina järjestäytyneet useisiin virtuaalisiin ja henkilökohtaisiin tapaamisiin pankki- ja rahoitusalan sääntelyviranomaisten kanssa ja pyrkineet muokkaamaan uusia sääntöjä samalla kun tunnustavat pitkälti, että jonkinlainen liittovaltion valvonta on nyt väistämätöntä.

Sääntelyviranomaiset ovat huolissaan siitä, pitävätkö stabilococoin -yritykset tarpeeksi likvidiä omaisuutta liikkeeseen laskemansa valuutan varmistamiseksi.

Lisäksi käteistä ja lyhytaikaisia valtion joukkovelkakirjalainojen – joita pidetään turvallinen ja helppo lunastaa – liikkeeseenlaskijoiden stablecoins USDT ja USDC esimerkiksi myös ainakin viime aikoihin asti pidettiin valuuttavaranto kuin vakuudettomien velkojen yrityksiin, joka on paljon suurempi riski ja vaikeampaa muuttaa nopeasti käteiseksi, varsinkin taloudellisen sekasorron aikana. Tämä ”yritystodistus” on kietoutunut muihin rahoitusjärjestelmän keskeisiin osiin.

Valtiovarainministeriön virkamiehet haluavat myös vakuutuksia siitä, että vakailla Bitcoin -yrityksillä on tekniset valmiudet käsitellä suuria liikevaihdon nousuja, jotta ne eivät käynnistä ongelmien ketjureaktiota, jos suuri määrä asiakkaita yrittää lunastaa omistuksiaan.

Ongelmat ovat jo ilmaantuneet. Solana-lohkoketju, suhteellisen uusi verkko, joka sanoi nähneensä ” räjähdysmäisen ” määrän vakaita Bitcoin-tapahtumia, kärsi 17 tunnin katkoksen 14. syyskuuta. Yhtiö syytti ”verkon resurssien loppumista”, joka esti tai hidasti asiakkaita ostamasta tai myydä onnettomuuden aikana.

Liittovaltion virkamiehet sanoivat haastatteluissa, että he harkitsevat Dodd-Frank-lain nojalla, vuoden 2008 finanssikriisin jälkeen annetun lain nojalla syntyvien laajenemisvaltuuksien käyttöä , tarkastelun vireillepanemiseksi ja mahdollisesti vakaan kolikon julistamiseksi ” järjestelmällisesti tärkeänä ”. tiukan liittovaltion sääntelyn mukaisesti.

”Sääntelyviranomaiset todella alkavat välittää enemmän, kun yhteiskunnan riskit kasvavat”, sanoi USD -kolikon luomiseen osallistuneen maksu- ja digitaalivaluutayhtiön Circlen toimitusjohtaja Jeremy D. Allaire. ”Näette luonnollisesti, että sääntelyviranomaiset haluavat keksiä keinoja käsitellä näitä riskejä.”

USD -kolikko on tänä vuonna kasvanut noin 750 prosenttia, ja liikkeessä on noin 30 miljardia dollaria. Sen ennustetaan saavuttavan yli 200 miljardia dollaria vuoden 2023 loppuun mennessä nykyisellä kasvuvauhdillaan, sanoi Allaire.

Trackbacks & Pings

Vastaa