Pankkipalvelut ja digiaika

Lainaa luottotiedottomalle: Näin voit saat lainaa ilman luottotietoja

Luottotieto on tieto siitä, miten henkilö on hoitanut aikaisempia velvoitteitaan, kuten luottokorttimaksuja, lainoja ja vuokria. Luottotiedot tarkistetaan aina, kun haet lainaa tai muuta luottoa.

Miksi luottotiedot voivat mennä?

Luottotiedot voivat mennä useista syistä, esimerkiksi jos henkilö:

 • Laiminlyö luottokorttimaksut
 • Ei maksa lainoja takaisin sovittuna aikana
 • Jättää vuokran maksamatta

Miksi luottotiedottomalle on vaikea saada lainaa?

Pankit ja muut luotonmyöntäjät arvioivat henkilön luottokelpoisuutta luottotietojen perusteella. Jos henkilöllä on maksuhäiriömerkintöjä, luotonmyöntäjät katsovat, että henkilöllä on suurempi riski ryhtyä maksuhäiriöihin myös tulevaisuudessa. Tämän vuoksi luottotiedottomalle on vaikea saada lainaa.

Onko mahdollista saada lainaa luottotiedottomalle?

Kyllä, on mahdollista saada lainaa luottotiedottomalle. Se kuitenkin edellyttää, että henkilöllä on muuten hyvät lainan saamisen edellytykset, kuten riittävä maksukyky ja vakuuksia.

Lainan saamisen edellytykset luottotiedottomalle

Luottotiedottomalle lainan saamisen edellytykset ovat seuraavat:

 • Riittävät tulot lainan takaisinmaksuun
 • Vakuuksia, jotka turvaavat lainan takaisinmaksun
 • Hyvä kyky hoitaa taloutta

Lainan tyypit luottotiedottomalle

Lainaa ilman luottotietoja myönnetään yleensä seuraavia lainoja:

 • Vakuudellinen laina
 • Järjestelylaina
 • Pikavippi

Vakuudellinen laina luottotiedottomalle

Vakuudellinen laina on laina, jonka takaisinmaksua turvaa vakuus. Vakuutena voi toimia esimerkiksi oma asunto, auto tai muu arvokas omaisuus. Vakuudellinen laina on luottotiedottomalle todennäköisesti helpoin tapa saada lainaa, sillä se on pankin kannalta vähemmän riskialtis.

Järjestelylaina luottotiedottomalle

Järjestelylaina on laina, jota käytetään muiden lainojen tai velkojen yhdistämiseen. Järjestelylaina voi olla hyvä vaihtoehto, jos henkilöllä on useita lainoja, joiden korot ja kulut ovat korkeat. Järjestelylaina voi auttaa alentamaan lainanhoitokuluja ja parantamaan maksukykyä.

Pikavippi luottotiedottomalle

Pikavippi on pieni, lyhyellä maksuajalla maksettava laina. Pikavippi on luottotiedottomalle todennäköisesti vaikein tapa saada lainaa, sillä se on korkeakorkoinen ja riskialtis laina. Pikavippi kannattaa hakea vain, jos se on todella välttämätön.

Kuinka hakea lainaa luottotiedottomalle?

Lainan hakeminen luottotiedottomalle on samanlaista kuin kenen tahansa muunkin. Hakemus tehdään yleensä verkossa tai puhelimitse. Hakemuksessa tulee antaa henkilökohtaiset tiedot, kuten nimi, osoite, ikä, tulot ja menot. Hakemukseen tulee myös liittää liitteet, kuten palkkakuitti tai verotodistus.

Lainan hakemisen vinkit luottotiedottomalle

Seuraavassa on muutamia vinkkejä, jotka voivat auttaa lainan saamisessa luottotiedottomalle:

 • Valitse luotettava luotonmyöntäjä.
 • Valitse oikea lainatyyppi.
 • Valmistaudu hakemukseen huolellisesti.
 • Ole rehellinen hakemuksessa.

Lainan takaisinmaksu luottotiedottomalle

Lainan takaisinmaksu on tärkeää, vaikka luottotiedot olisivat menneet. Lainan takaisinmaksun avulla voit osoittaa luotonmyöntäjälle, että olet luotettava ja että pystyt hoitamaan talouttasi. Lainan takaisinmaksu auttaa myös parantamaan luottotietojasi.

HUOM! Me emme suosittele sinua ottamaan lainaa, jos et kykene maksamaan lainaasi pois ja sinulla on ennestään jo ollut vaikeuksia vanhojen lainojen ja velkojen takaisinmaksussa!

KILPAILUTA LAINAT RAHALAITOKSELLA ALLA OLEVASTA KUVAKKEESTA

Lue myös: Mobilepay ei toimi (aukeaa diginyt.fi sivuston artikkeliin)

Trackbacks & Pings

Vastaa