Pankkipalvelut ja digiaika

Mikä on backlink ja miksi se on tehokas – miten rakentaa linkkejä tehokkaasti paikallisessa SEO:ssa?

Backlink eli takaisinlinkki on linkki, joka ohjaa internet-käyttäjän toiselta verkkosivulta toiselle. Nämä linkit ovat yksi tärkeimmistä tekijöistä hakukoneoptimoinnissa (SEO), sillä ne vaikuttavat merkittävästi siihen, kuinka hakukoneet, kuten Google, arvioivat sivuston laadun ja relevanssin.

Backlinkit ovat kuin ääniä tai suosituksia verkkosivullesi. Mitä enemmän laadukkaita linkkejä sivustollasi on, sitä paremmin se yleensä sijoittuu hakutuloksissa.

Miksi backlinkit ovat tehokkaita?

Backlinkit ovat erittäin tehokkaita parantamaan sivuston hakukonenäkyvyyttä, koska ne osoittavat hakukoneille, että sivustosi sisältö on merkityksellistä ja arvokasta. Hakukoneet pitävät backlinkkejä merkkinä siitä, että sivusto on luotettava lähde.

On kuitenkin tärkeää huomata, että kaikki backlinkit eivät ole samanarvoisia. Hakukoneet arvioivat linkkien laadun perusteella niiden lähteen luotettavuuden, relevanssin ja yleisen arvon.

Miten rakentaa backlinkkejä paikallisessa SEO:ssa?

Paikallisessa SEO:ssa backlinkkien rakentamiseen on olemassa useita eri strategioita. Yksi tehokas tapa on luoda laadukasta, paikallista sisältöä, joka on relevanttia paikalliselle yleisölle ja johon muut paikalliset sivustot haluavat linkittää.

Toinen tapa on osallistua paikalliseen toimintaan ja tapahtumiin. Esimerkiksi sponsorointi, paikallisten tapahtumien järjestäminen tai yhteistyö paikallisten organisaatioiden kanssa voi tuottaa arvokkaita backlinkkejä.

Käytä paikallista linkkien rakentamista

Paikallisen linkkien rakentamisen tavoitteena on saada backlinkkejä paikallisilta, luotettavilta lähteiltä. Nämä voivat olla esimerkiksi paikallisia uutissivustoja, bloggaajia tai yrityksiä.

Paikalliset linkit ovat erittäin arvokkaita paikallisessa SEO:ssa, sillä ne osoittavat hakukoneille, että sivustosi on merkityksellinen ja arvostettu paikallinen lähde. Paikalliset linkit voivat myös lisätä verkkosivustosi näkyvyyttä ja tunnettavuutta paikallisten asiakkaiden keskuudessa.

Pyydä linkkejä asiakkailta ja yhteistyökumppaneilta

Asiakkaat ja yhteistyökumppanit ovat hyviä lähteitä backlinkkeille. Voit esimerkiksi pyytää tyytyväisiä asiakkaitasi linkittämään sivustosi omille verkkosivuilleen tai sosiaalisen median kanaviinsa.

Yhteistyökumppaneiden kanssa voit puolestaan sopia linkkien vaihtamisesta, jolloin molemmat osapuolet hyötyvät. Muista kuitenkin, että linkkien tulee aina olla relevanteja ja luonnollisia – keinotekoista linkkien rakentamista tulisi välttää.

Käytä vierasbloggausta

Vierasbloggaus on tehokas tapa saada laadukkaita backlinkkejä. Ideana on, että kirjoitat artikkelin tai blogikirjoituksen toisen tahon verkkosivulle ja sisällytät kirjoitukseen linkin omalle sivustollesi.

Vierasbloggaus tarjoaa mahdollisuuden tavoittaa uusia yleisöjä, parantaa asiantuntijastatustasi ja rakentaa suhteita muihin toimijoihin omalla alalla. Muista kuitenkin, että vierasbloggaus tulee tehdä laadukkaasti – älä luo sisältöä pelkästään linkkien saamiseksi, vaan pyri tarjoamaan todellista arvoa lukijoille.

Käytä sisäisiä linkkejä

Sisäiset linkit ovat myös tärkeä osa linkkien rakentamista. Sisäiset linkit ohjaavat käyttäjän sivulta toiselle saman verkkosivuston sisällä, mikä auttaa hakukoneita ymmärtämään sivustosi rakenteen ja sisällön.

Hyvin toteutettu sisäinen linkitys parantaa käyttäjäkokemusta ja lisää sivustosi ”linkkimehua”, mikä voi parantaa sivustosi sijoittumista hakutuloksissa.

Vältä huonoja käytäntöjä

Hakukoneoptimoinnissa on tärkeää välttää huonoja käytäntöjä, jotka voivat johtaa rangaistuksiin. Esimerkiksi keinotekoiset tai maksetut linkit, ylilinkitys ja linkkien rakentaminen laaduttomille tai ei-relevanteille sivustoille ovat asioita, joita tulisi välttää.

Aina, kun rakennat linkkejä, keskity luomaan arvoa sekä käyttäjille että hakukoneille. Muista, että hakukoneoptimointi on pitkän aikavälin strategia, joka vaatii aikaa ja vaivaa tuottaakseen tuloksia.

Linkkien seuranta ja analysointi

Backlinkkien rakentaminen ei pääty linkkien saamiseen. On tärkeää seurata ja analysoida linkkien tehoa ja laatua.

Voit esimerkiksi käyttää SEO-työkaluja, kuten Google Search Consolea tai Ahrefsia, tarkistamaan, kuinka moni verkkosivustosi backlinkki tulee ulkoisista lähteistä, mikä on linkkien laatu ja kuinka ne vaikuttavat sivustosi hakukonesijoitukseen.

Yhteenveto

Backlinkit ovat keskeinen osa hakukoneoptimointia, ja niiden tehokas hyödyntäminen voi parantaa merkittävästi verkkosivustosi näkyvyyttä hakukoneissa. Tärkeintä on keskittyä laadukkaiden, relevanttien linkkien rakentamiseen ja välttää huonoja käytäntöjä. Muista myös, että backlinkkien rakentaminen on jatkuvaa työtä, ja se vaatii aikaa ja kärsivällisyyttä.

Me autamme, jos teillä ei itsellä ole aikaa tai osaamista – aivan kuten tilitoimisto auttaa tilien kanssa, autokorjaamo autojen kanssa, ja putkimies putkien kanssa, me autamme löydettävyyden ja hakukoneoptimoinnin sekä avainsanojen kanssa.

Tilaa meidät hakukoneoptimointi ja avainsana projektiisi

ER-tuki ja Kettu Markkinointi ovat tehneet töitä internetin maailmassa koko 2000-luvun. Google, hakusanamarkkinointi, sisällöntuotanto ja sitä kautta myös SEO ja hakukoneoptimointi ovat olleet töitämme jo vuosia. Meillä on työprosessi, meillä on tiimi, olemmeko se tiimi, joka auttaa teidän yritystänne löytymään helpommin tulevaisuudessa? Ota yhteyttä: myynti@ertuki.fi

Esimerkiksi: Aloitetaan analyysillä, missä ollaan nyt, ja millaisilla hakusanoilla teidät löydetään vs. millä teidät kannattaa löytää – tällainen projekti kustantaa vain alkaen 750 euroa – tulokset tuovat investoinnin takaisin, mikäli teillä vain on tuotteita tai palveluita myytäväksi.

Mutta jos mennään isompaan projektiin, niin tarjolla olisi:

  • Kattavan hakusana-analyysin joka tehdään ohjelmallisesti – ei “musta tuntuu”-tiedolla
  • Kilpailutilanteen ja kilpailijoiden analysoinnin ohjelmistollisesti
  • Otsikoiden ja title-elementtien optimoinnin ehdotukset yrityksen omille sivuille perustuen yli 20 vuoden kokemukseen
  • Ehdotuksen sisältöjen optimoinnille hakusana-analyysin mukaan perustuen yli 20 vuoden kokemukseen
  • Ohjeet sisällöntuotantoon perustuen yli 20 vuoden kokemukseen
  • Toimenpide-ehdotukset jatkoa ajatellen

Riippuen yrityksen toiveista, tarpeista ja tilanteesta hakukoneoptimointi ja avainsanaprojektin kustannukset alkavat 2500 eurosta.

Vastaa