Pankkipalvelut ja digiaika

Olisiko aika hankkia tehokas RedMagic pelipuhelin

Pelaaminen on siirtynyt entistä enemmän mobiiliin, ja pelaamme kaikenlaisia pelejä missä sitten olemmekaan. Mutta pelaaminen ei ole enää vain tyhjien hetkien täyttäjä, se voi olla myös harrastus, tai jopa ammatti. Niistä ajoista kun kotitietokoneet ja konsolipelit valtasivat kodit 80-luvulla on tultu pitkä matka eteenpäin, ja nykyinen trendi on viemässä pelaamista entistä enemmän nimenomaan mobiiliin. Tämä suuntaus on tulossa Aasiasta päin ja mikäli katsot ympärillesi ollessasi liikenteessä, ymmärrä sen logiikan, minkä mukaan eri pelitalot ovat kehittämässä pelejään nimenomaan mobiilimaailmaan – mobiilipelaajille.

Ammatti pelaamisesta?

Se voi aluksi kuulostaa melko kummalliselta, että joku voisi pelata ammatikseen. Ja että sen tekisi vielä älypuhelimella, mutta niin se vain on, että nykyään järjestetään jo monessa eri mobiilipelissä kansainvälisiä turnauksia, joista voittajat vievät mukanaan miljoonia euroja. Eikä sinne turnausten finaaleihin pääse onnella, vaan kyllä siellä olevat pelaajat ovat ammattilaisia ja ammattilaisilla on ammattilaisten pelit ja vehkeet, ja nyt näitä tehokkaita pelipuhelimia on saatavilla kaikille haluajille.

Pelipuhelimissa panostetaan jäähdytykseen, pelien ohjauksiin, prosessorintehoon ja näyttöön. Ne ovat yhä puhelimia perustaltaan, mutta niiden todellinenn käyttötarkoitus on pelaaminen, ja nimenomaan korkealla tasolla.

RedMagic 6S Prossa on panostettu entistäkin enemmän jäähdytykseen. Jäähdytysjärjestelmä kantaa nyt nimeä ICE 7.0. Mukana on edelleen pyörivä tuuletin, jonka nopeus yltää nyt jopa 20 000 kierrokseen minuutissa. Valmistajan mukaan tuulettimen siirtämä ilmamäärä on kasvanut 30 prosentilla ja ilmanpaine 35 prosentilla. Lisäksi Nubian mukaan RedMagic 6S Pro on nyt varustettu olomuotoaan muuttavilla materiaaleilla (Phase Change), jotka tehostavat jäähdytystä varastoimalla lämpöä sen syntyessä ja vapauttamalla sen ajan kanssa.

Tämä seuraava ote RedMagic 6S Pro puhelimesta on Mobiili.fi sivustolta:

Tyyliltään RedMagic 6S Pro on tuttua jatkoa RedMagic-pelipuhelinsarjalle. Tarjolla on myös läpinäkyvällä takapinnalla varustettu versio, jossa puhelimen sisältä löytyvää tuuletinta valaisee neljä RGB LED -valoa.

RedMagic 6S Pron näytön kosketustunnistus toimii jopa 720 hertsin taajuudella.

RedMagic 6S Pro on varustettu 6,8 tuuman AMOLED-näytöllä, jonka tarkkuus on 2400×1080 pikseliä. Näytön kirkkaus yltää jopa 700 nitiin. Merkittävin erikoisuus näytössä on edelleen jo edeltäjämalleista tuttu 165 hertsin virkistystaajuus, minkä lisäksi tarjolla on 120, 90 ja 60 hertsin tilat. Kosketustunnistuksen taajuus on nyt nostettu jopa 720 hertsiin useammalla eri sormella, kun edeltäjä RedMagic 6 Pro tuki 500 hertsin tunnistusta yhden ja 360 hertsin tunnistusta useamman sormen osalta.

Olkapainikkeiden kosketustunnistus toimii RedMagic 6S Prossa jopa 500 hertsin taajuudella.

Sormenjälkilukija on sijoitettu näytön alle, ja sen osalta tunnistuksessa kerrotaan hyödynnettävän nyt myös sykkeen havainnointia.

Pelaamiseen RedMagic 6S Prossa on panostettu edelleen suuren ja nopean näytön sekä huippuluokan suorituskyvyn lisäksi myös olkapainikkeilla, joiden osalta kosketustunnistus toimii nyt aiemman 400 hertsin sijaan jopa 500 hertsin taajuudella. Vasteajaksi mainitaan vain 2,2 sekuntia. Uutuutena myös takapinnasta löytyy nyt yksi kosketustoimintoalue.

Peleistä 165 hertsin virkistystaajuutta tukevat Real Racing 3, Dead Trigger 2 ja Vainglory, kun taas Fortnite, Genshin Impact ja LoL: Wild Rift tukevat suoraan olkapainikkeita ja muissa ne on otettava käyttöön erikseen asettamalla.

RedMagic 6S Pron kansainvälisessä versiossa on 5 050 milliampeeritunnin akku tuella 66 watin pikalataukselle, mutta mukana toimitetaan 30 watin laturi. Käyttöjärjestelmäversiona on Android 11 osana RedMagic OS -ohjelmistoa.

RedMagic 6R

Tarjolla on myös toinen pelipuhelin samalta toimittajalta. RedMagic 6R -pelipuhelin, joka tarjoaa huippuluokan teknisiä ominaisuuksia kilpailukykyisellä hinnoittelulla. R-loppuliite nimessä viittaa sanaan Racing, vaikka sitä ei suuremmin tuoda missään esille. RedMagic 6R on täysiverinen pelipuhelin, jossa on muun muassa erilliset kylkeen sijoitetut pelipainikkeet.

Puhelimen tehoista vastaa Snapdragon 888 -huippupiiri ja 6,67 tuuman AMOLED-näyttö on varusteltu 144 hertsin virkistystaajuudella. RedMagic 6R tarjoilee myös tehokkaita muisteja, 64 megapikselin neloiskameran sekä 30 watin pikalatauksen. Suomessa puhelinta ei ole mahdollista ostaa paikallisten jälleenmyyjien kautta, vaan se on saatavilla RedMagicin omasta verkkokaupasta.

REDMAGIC 6R

Näyttö on yksi osa-alueista, joihin ZTE on päättänyt panostaa RedMagic 6R -puhelimessa. Panostus näyttöön ei ole mitenkään ihmeellistä, sillä kyseessä on yksi pelipuhelimien tärkeimmistä komponenteista. Näyttö on kooltaan 6,67 tuumaa ja se perustuu AMOLED-tekniikkaan. Näytössä on Full HD+ -tarkkuus, eli 2400 x 1080 pikseliä. Lisäksi näyttöön on laitettu korkea 144 hertsin virkistystaajuus, 360 hertsin kosketusherkkyys, 20:9-kuvasuhde, 770 nitin maksimikirkkaus sekä etukameraa varten tehty reikä. RedMagic 6R -puhelimen näyttö on myös kauttaaltaan tasainen.

Snapdragon 888 on valmistettu 5 nanometrin prosessilla ja järjestelmäpiiri tarjoaa Kryo 680 -ytimiä, jotka ovat jopa 25 prosenttia tehokkaampia ja ne toimivat jopa 2,84 GHz:n kellotaajuudella. Kyseessä on myös ensimmäinen CPU-alijärjestelmä, joka perustuu ARM Cortex-X1 -arkkitehtuuriin. Järjestelmäpiirissä on siis yksi 2,84 GHz:n taajuudella hyrräävä Kryo 680 -ydin, kolme 2,42 GHz:n taajuudella toimivaa Kryo 680 -ydintä sekä neljä 1,8 GHz:n taajuuden Kryo 680 -ydintä. Grafiikkasuorittimena toimii tuorein Adreno 660, joka on tähän asti tehokkain grafiikkaprosessori ja Qualcommin mukaan se on jopa 35 prosenttia tehokkaampi kuin edeltävä sukupolvi. Suorituskykytestien perustella RedMagic 6R:n suorituskyky on huippuluokan tasolla ja se varmasti riittää myös paljon vaativille käyttäjille.

ZTE on panostanut pelipuhelimessaan vahvasti jäähdytykseen, sillä RedMagic 6R pitää sisällään monitasoisen jäähdytysjärjestelmän, joka viilentää suorittimen lämpötilaa nopeasti. Puhelimen sisältä löytyy suuri grafeenikalvo, nestejäähdytyskammio, lämpöä johtavaa geeliä, kuparikalvo sekä myös metallinen kehys auttaa jäähdytystä. Jäähdytysjärjestelmä tuntui testijakson aikana toimivan hyvin, eikä myöskään peruskäytössä havaittu häiritsevää kuumenemista, joka olisi vaikuttanut laitteen käyttökokemukseen.

Pelipuhelimeksi RedMagic 6R:n tunnistaa viimeistään oikeassa kyljessä olevista Shoulder Triggers 3.0 -pelipainikkeista, jollaiset löytyvät monista pelipuhelimista. Painikkeita on kaksi, joilla pystytään korvaamaan mobiilipeleissä olevia näyttöpainikkeita ja samalla ne takaavaan enemmän pelikonsolimaisen kokemuksen. ZTE:n mukaan painikkeissa on erittäin korkea 400 hertsin kosketusherkkyys sekä vain 8,3 millisekunnin kosketusviive.

Tämän jälkimmäisen jutun laajempi versio: https://suomimobiili.fi/arvostelussa-redmagic-6r/

Vastaa