Pankkipalvelut ja digiaika

Squid game krypto olikin huijaus

Ehkä diabetes ei tappanutkaan Seong Gi-hunin äitiä. Hän luultavasti vain kuoli shokkiin menetettyään säästönsä kalmaripelin poletissa. Kryptovaluutat ovat jo valmiiksi ison osan sijoittajia kirjoissa punaisella varoitustekstillä – eikä tämä Korean tapahtuma auta alaa yhtään.

SQUID valuutta ei ollutkaan sitä mitä luultiin. Itse asiassa se oli huijausta.

Debytoituaan viime viikolla PancakeSwapissa ja DODO: ssa, Binance Smart Chain -poletti, joka perustuu Netflix-hittiin ”Kalmaripeli”, saavutti kaikkien ajan korkeimman 2 856 dollarin, ennen kuin sen verkkosivusto, sosiaalisen median tilit ja rahat katosivat äkillisesti tänä aamuna. Osoite, joka on vaihdettu SQUID-rahakkeilla BNB-poleteille, arvoltaan yli 2 miljoonaa dollaria on kadonnut (Jätämme sinun tehtäväksesi laskea, kuinka monta miljardia korean wonia se on.).

Virallinen Telegram-kanava, joka mahdollistaa vain yksi tapaisen viestinnän, kirjoitti: ”Kalmaripeli Dev ei halua jatkaa projektin käynnissä, koska olemme masentuneita huijareista ja olemme stressaantuneita. Meidän on poistettava kaikki kalmaripelin rajoitukset ja transaktiosäännöt.” Se lisäsi: ”Anteeksi jälleen, että sinulle on aiheutunut haittaa.”

SQUID lanseerattiin näennäisesti pelattavalla mallilla, jossa ihmiset voivat ansaita enemmän kryptoa osallistumalla videopeleihin; osallistujien olisi maksettava osallistumismaksu SQUID:ssa, jotta heidät hinataan alas ensimmäisellä kierroksella, ”Punainen valo, vihreä valo”, ja pelit kallistuvat yhä kalliimmiksi.

Jos joku näyttää liian hyvältä – se on sitä

Maton vetäminen vain todistaa, että yksi ohjelman keskeisistä teesistä koskee myös kryptosijoittamista: Voit katsella, kun joukko ihmisiä tuhotaan, varoitan, että se todennäköisesti tapahtuu sinulle, ja silti ilmestyä toiselle matkalle Soulista merkitsemättömällä mustalla pakettiautolla. Jotkut ihmiset ovat tarpeeksi epätoivoisia rikastuakseen varjoisilla sijoitusstrategioilla.

Riskit olivat esillä ja ilmeisiä jälkikäteen ajatellen – vaikkakin ehkä anteeksiannettavia tilassa, jossa kuka tahansa voi (ja tekee) luoda seuraavan suuren kryptovaluutan. Sivusto ja valkoinen kirja olivat täynnä kielioppi- ja kirjoitusvirheitä – huijareiden usein tarkoituksellinen taktiikka vetää sisään ihmisiä, jotka eivät ole niin epäilyttäviä. Se käytti myös Elon Muskin tekaistuja tukia. Mutta räikeimmin, voit ostaa poletteja, mutta et voinut myydä niitä.

Valitettavasti pelejä ei tule, mikä tarkoittaa, että sinä, rakas lukija, voit jatkaa elämääsi säälimättömässä fiat-rahamaailmassa. Mutta jos olet todella epätoivoinen, kuten Cho Sang-woo pihvi-illallisen jälkeen, voit aina mennä metsästämään uutta rikastumista ja nopeaa suunnitelmaa.

Vastaa