Pankkipalvelut ja digiaika

Lainojan kilpailuttaminen on nykyään helppoa

Olet varmasti huomannut useammankin kerran televisiossa eri palveluiden mainostavan sitä, kuinka helppoa nykyään on Suomessa hakea lainaa, ja samalla kilpailuttaa niitä. Lainojen kilpailuttaminen on helppoa, koska kaikki lainoittajat ovat tarjolla netissä, joka on mahdollistanut palveluita, joiden kautta jokainen meistä voi yhdeltä sivulta kontaktoida useamman lainanantajan. Miksi näin on, ja miten tähän on tultu?

Nykyaikana kaikki pitää olla nopeampaa – myös lainamarkkinoilla

Digitaalisuus, mobiilius ja nykyaikainen elintapamme vaatii ja odottaa, että kaikki palvelut ovat saatavilla heti ja joka paikassa. Nykyaikainen digi-ihminen ei halua tuhlata aikaansa sopimalla ensin erikseen tapaamisajan pankkiin, sitten käydä itse tapaamisessa vaikka etänä, ja sitten vielä odotella useampia päiviä sitä varsinaista ja mahdollista lainatarjousta. Netin lainojen kilpailutussivustot kuten kilpailuta-lainat.fi tarjoaa tämän yhdestä paikasta – ja lainatarjous on useimmiten saatavilla jo minuuteissa – ilman ajanvarauksia, ilman keskusteluita – nopeasti ja joustavasti. Tämä on sitä digitaalisuutta ja digitaalista palvelua parhaimmillaan.

Joustavasti juuri tarvittaessa

Joustavuus on nykyajan termi ja trendi- se tulee vastaan aivan kaikessa. Se, että nykytekniikalla on mahdollista hoitaa aivan yhtälailla päivittäiset maksut, omat laina-asiat ja ovat sijoitukset älypuhelimella siellä missä sattuukaan olemaan on vain yksi esimerkki nykyajan joustavuudesta. Samaan linjaan menee esimerkiksi se, että voit tilata älypuhelimella kaupasta ruokakassin ja hakea sen sitten ohi ajaessasi, tai jos et ole lähdössä liikenteeseen, voi tilata sen kauppakassisi kotiovellesi. Palvelut eivät ole saatavilla aivan jokaiseen Suomen kolkkaan, mutta vähitellen nämä kaikenlaiset kuljetuspalvelut ovat lisääntyneet. Aluksi olivat ne tavalliset postipalvelut, sitten tuli myös muita kotiinkuljetuksia, sitten tulivat ruokakuljetukset ja nykyään todellakin saat oikeastaan mitä vain kotiinkuljetettuna – ehkä se kaikista erikoisin tai vähintään yksi erikoisemmista on se, että voi ostaa uuden auton online autokaupan verkkokaupasta näkemättä ja koskematta autoon ja tilata sen suoraan omalle kotiovellesi. Ihan suoraan tehtaalta auto ei kotiin kuitenkaan yleensä tule, sillä Suomeen tuotaviin autoihin pitää Suomessa vielä asennella yhtä sen toista, jotta niillä on laillista ajaa Suomen teillä.

Se, että lainaa on saatavilla joustavasti, helpottaa sekä oman talouden tasapainoittamista, mutta myös vanhojen osamaksujen ja pienien lainojen pois maksamista. Jos sinulla on useampi pikkulaina tai osamaksu, on yksinkertaisella matematiikalla laskettuna edullisempaa maksaa ne kaikki pois, ottamalla niitä varten yksi vähän suurempi laina – ja lainavertailusta näkee nopeasti, mitkä ovat sellaiset lainantarjoajat, jotka antavat parhailla ehdoilla juuri sinulle sopivan lainan. Koskaan ei pidä kuitenkaan ottaa lainaa turhaan. Jokaiseen lainaan liittyy aina korot ja kulut, mutta jos sitä lainarahaa on tarve ottaa, olisi hölmöä olla käyttämättä saatavilla olevia lainanvertailupalveluita.

Oman talouden tasapainoittaminen

Monet tarvitsevat lainaa elämän heittäessä eteen kuluja, joita ei ole voinut ennalta arvata. Jokin kodin tarpeellinen laita hajoaa, eikä sitä uutta ole välttämättä mahdollista ostaa omalla rahalla suoraan pankkitililtä maksettuna, joten edullinen ja juuri sopivan kokoinen laina tällaisessa tilanteessa auttaa arjessa eteenpäin.

Oman talouden tasapainoon vaikuttaa luonnollisesti monet asiat, mutta jokaisen meistä on hyvä aina välillä tarkastella, miten se oman talouden tulot ja kulut oikein muodostuvat. Suosittelemme pari kertaa vuodessa seuraamaan kuukauden verran kaikkia oman talouden kuluja, kauppakuiteista aina osamaksuihin ja energialaskuihin – jotta saat varmasti oikean kuvan taloutesi tilanteesta. Samalla jos näet, että jokaiselta kuukaudelta jää säästöön rahaa, voisi olla järkevää sijoittaa ne, vaikka vain kympit esimerkiksi rahastoihin – tai jos rahaa ei jää yhtään, on aika tarkastella niitä omia kuluja, ja missä kohti voisi olla säästämisen paikka.

Trackbacks & Pings

Vastaa