Pankkipalvelut ja digiaika

Mikä on joustoluotto ja miten sellaisen saa vippi.fi palvelusta

Joustoluotto on joustava lainamuoto, joka tarjoaa asiakkaille mahdollisuuden nostaa rahoja tarpeen mukaan luottorajan puitteissa. Toisin sanoen, joustoluotossa on ennalta määrätty luottoraja, josta asiakas voi nostaa rahaa tarvittaessa. Käyttämättömästä luotosta ei yleensä kerry kuluja, ja takaisinmaksu on joustavaa, riippuen siitä, kuinka paljon luottoa on käytetty.

Vippi.fi-palvelusta joustoluoton saaminen tapahtuu seuraavasti:

 1. Lainahakemuksen täyttäminen: Asiakkaan tulee ensin täyttää lainahakemus Vippi.fi-verkkosivustolla. Hakemus on yleensä yksinkertainen ja nopea täyttää. Hakemuksessa kysytään perustietoja, kuten henkilötiedot, tulotiedot ja mahdolliset muut velvoitteet.
 2. Hakemuksen käsittely ja luottopäätös: Vippi.fi käsittelee lainahakemuksen nopeasti, usein reaaliajassa. Mikäli hakijan tiedot täyttävät lainanmyöntämisen kriteerit, hänen hakemuksensa hyväksytään ja hän saa luottopäätöksen.
 3. Lainan nostaminen: Kun lainahakemus on hyväksytty, asiakas voi tehdä nostoja joustoluotoltaan. Ensimmäinen nosto maksetaan yleensä heti hyväksytyn hakemuksen jälkeen, ja myöhemmät nostot voi tehdä joko Vippi.fi:n verkkopalvelussa tai tekstiviestillä.
 4. Joustava takaisinmaksu: Asiakas maksaa takaisin vain käyttämänsä luoton osuuden ja siihen liittyvät korot ja kulut. Takaisinmaksu on joustavaa, ja asiakas voi itse päättää, kuinka paljon hän maksaa takaisin kuukausittain, kunhan minimilyhennysvaatimus täyttyy.
 5. Jatkuva käyttöoikeus: Kun asiakas on maksanut osan luotosta takaisin, vapautuu tämä osuus uudelleen käytettäväksi, eli luottoa voi nostaa ja maksaa takaisin joustavasti luottorajan puitteissa.

Joustoluoton saaminen Vippi.fi:stä edellyttää, että hakija täyttää tietyt ehdot, kuten ikärajan ja riittävät tulot luoton takaisinmaksun turvaamiseksi. On myös tärkeää, että asiakas ymmärtää lainaehtojen sisällön ja on tietoinen mahdollisista koroista ja kuluista.

Lainat ja oma talous

Lainojen ottaminen ja oman talouden hallinta ovat tärkeitä taloudellisia päätöksiä, jotka vaativat huolellista harkintaa ja suunnittelua. Tässä artikkelissa käsittelemme, miten lainat vaikuttavat omaan talouteen ja miten lainojen kanssa voi toimia vastuullisesti.

Lainojen merkitys omaan talouteen

 1. Rahoitusvälineenä: Lainat tarjoavat rahoitusvaihtoehdon, kun tarvitaan lisää varoja esimerkiksi asunnon ostoon, remonttiin tai opiskeluun. Ne antavat mahdollisuuden toteuttaa suuria taloudellisia tavoitteita, jotka eivät muuten olisi mahdollisia.
 2. Taloudellinen sitoumus: Laina on pitkäaikainen taloudellinen sitoumus, joka vaatii säännöllisiä maksuja korkoineen ja kuluineen. Lainan ottaminen vaikuttaa taloudelliseen liikkumavaraan ja vaatii suunnitelmallisuutta talouden hoidossa.
 3. Korko ja kulut: Lainan korko ja muut kulut ovat olennainen osa lainasopimusta. Korkeampi korko tarkoittaa suurempia kustannuksia pitkällä aikavälillä, joten lainatarjouksia vertaillessa on tärkeää ottaa huomioon sekä nimelliskorko että todellinen vuosikorko.

Vastuullinen lainanotto

 1. Taloudellisen tilanteen arviointi: Ennen lainan ottamista on tärkeää arvioida oma taloudellinen tilanne. Tämä tarkoittaa tulojen, menojen ja mahdollisten muiden velvoitteiden huolellista kartoittamista.
 2. Lainan määrän harkinta: Lainaa ei tulisi ottaa enempää kuin todella tarvitaan. Liian suuri lainamäärä voi johtaa taloudellisiin vaikeuksiin ja maksuongelmiin.
 3. Takaisinmaksukyvyn varmistaminen: Ennen lainan ottamista on varmistettava, että lainan takaisinmaksu onnistuu suunnitellusti. Tämä tarkoittaa realistisen takaisinmaksusuunnitelman laatimista ja varautumista mahdollisiin tulevaisuuden taloudellisiin muutoksiin.
 4. Lainatarjousten vertailu: On suositeltavaa vertailla eri lainantarjoajien ehtoja, korkoja ja muita kuluja. Tämä auttaa löytämään edullisimman ja sopivimman lainavaihtoehdon.
 5. Lisäkulujen huomioiminen: Lainaan liittyy usein muitakin kustannuksia kuin pelkkä korko, kuten tilinhoitomaksut tai mahdolliset avausmaksut. Nämä on huomioitava lainaa harkittaessa.

Yhteenveto

Lainojen ottaminen voi olla hyödyllinen väline taloudellisten tavoitteiden saavuttamisessa, mutta se vaatii vastuullista suhtautumista ja huolellista suunnittelua. Omaa taloutta hallinnoitaessa on tärkeää pysyä tietoisena lainojen vaikutuksista, varmistaa takaisinmaksukyky ja valita laina, joka sopii parhaiten omaan taloudelliseen tilanteeseen.

Trackbacks & Pings

 • Sortter – Suomen luotettavin lainavertailu - ePankki :

  […] hakemuksen, saat yhdellä hakemuksella lainatarjoukset jopa 20 eri lainanantajalta. Voit vertailla lainatarjouksia keskenään erilaisten kriteerien perusteella, kuten vuosikoron, kuukausierän, laina-ajan ja […]

  6 kuukautta ago

Vastaa